Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса

Великобритания регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи
2 яну 2022 08:28, Елка Василева
90
Без нови мерки на Острова: Трябва да се научим да живеем с вируса
Снимка: архив, БГНЕС

Британският здравен министър Саджид Джавид заяви, че въпреки нарастващия брой случаи на коронавирус в Англия няма да бъдат налагани нови ограничения, освен като последна мярка.

Здравният министър добави, че британците трябва да се научат да живеят с коронавируса.

Още по темата

Великобритания е една от най-тежко засегнатите от COVID-19 страни, с близо 149 000 жертви на пандемията. Страната регистрира всеки ден рекордни равнища на нови случаи, като вчера беше съобщено за над 163 000 случая. Нараства и броят на постъпилите в болница, макар че властите подчертават, че вариантът Омикрон изглежда води по-често до по-леки форми на заболяване от варианта Делта.

"Броят на намиращите се в интензивни отделения и засега не следва тенденцията, която наблюдавахме миналата година по това време при вълната от Алфа", заявява Джавид в статия, публикувана вчера във в. "Дейли мейл". Той обаче призна, че здравната система ще бъде подложена на по-силен натиск през идните дни поради нарастването на хоспитализациите.

Страната е в много по-силна позиция благодарение на кампанията за поставяне на бустерни дози, поради което правителството реши да не въвежда допълнителни мерки в Англия по време на празниците. Властите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия обаче въведоха такива.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
Ваксър медитатор преди 2 години
Аз всеки ден си повтарям мантрата "Вакссссссссссссссссссс".
74
1
 
12
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Ще ви дам пример от Австрия :- 85%от над 35 000 кръводарителя са показали антитела от Ковид..! Това означава, че вече имат стаден имунитет... А, мерките продължават! Защо!?.. Хххм.. Оказа се, че новият им здравен министер Мюкстайн, е съдружник със свои роднини във фирма за доставки на тестлабораторни и ваксинационни контейнери... Още въпроси?
73
2
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Наивен народ. Уилиям ко-пелето ги е завладял и наложил паричен данък, данък за строеж на катедрали, данък слънчева светлина....
72
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Е. Чакаме сега Байдън да се изсули по терлици от отговорност за световния метеж.
71
1
 
1
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Мръс... на Пропагандата!!! Нищо повече....
70
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нови мерки защото има много ваксинирани и могат да си го позволят. А бай гЕнчо пак ще гледа завистливо през стобора когато отново го заключат лато кон на празна ясла.
69
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, във Великобритания могат и без мерки. Те се ваксинираха и смъртността им от Ковид-19 падна 27 пъти.
68
2
 
13
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Ех, Мангъров за грамота си!
67
3
 
1
 
! Отговори
Внуците се разиграха преди 2 години
дядо Боцко събудиха, и той пръцна под юргана като скърчащо къркорене: къц-цър-офф, и пак се напъна, но не можа, само изригна: ...да поеме вината, но не му давайте мезета!
66
3
 
4
 
! Отговори
Стар преди 2 години
Хо хо хо, добре че не се ваксинирах.
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво сега? Пробваха локдауни не се получи, слагаха си маски по лицата НИ СТАА, пробваха да си инжектират всякакви препарати и освен че имат 60 000 млади жени с нарушен цикъл ефекта за борбата с разпространението на СТРАШНАТА ЧУМА е нулев. И най-накрая казаха "де*а май ще трябва да се научим да живеем и с тоя грип". Нещо дето нашите оплюти истински лекари обясняваха още преди 2г. Ама тука разни ваксъри и прочие плиткоумни си мислеха че ще спреш вирус с временно подсилване на имунната с-*** и Ц!
64
3
 
25
 
! Отговори
Мангъров Президент ! преди 2 години
И какво се оказва в крайна сметка ?! Мангъров излезе прав за стадният имунитет от ден едно !!! Две години търсят под вола теле , то ваксини , то локдаун след локдаун , убиване на икономики ....разбиване на физическото и психическото здраве на хората...заради един грип сезонен....!!! Честито на ваксинираните....
63
3
 
6
 
! Отговори
Архимедко ! преди 2 години
Кажи братко, а ще има ли въздух за живите, БЕЗПЛАТНО ?! Или ще продължат да им дерат кожите, срещу заплащане!!
62
4
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Сега ако следва тенденциите до тук омикрона и започне да заразява и хоспитализира предимно ваксинирани , ще бьде ли потърсена сметка на - кацаров
61
4
 
5
 
! Отговори
Призраци преди 2 години
Бродят като призраци по мъгливите Ландънски сокаци, един с маска, друг без маска,безделници богати, а нашите деца, се превиват във фермата, да им копаят картофа, да им подмиват кравата под опашката, за няколко паунда, и от тях заделят, за Мама!
60
1
 
21
 
! Отговори
Архимед преди 2 години
Започва нова световна тенденция. Статии в които се пише, че локдауните са неефективни, че се търси стаден имунитет, че трябва да се научим да живеем с вируса... Нещата отиват на към затихване. Явно постановката е приключила, парите са усвоени и може би скоро ще започнем да дишаме спокойно и свободно.
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пoдлецът Кацаров прецака много хора със зеления сертификат, а новите мoшеници не го отменят...
58
3
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Друг път да слушат. Като не знаят и нямат специалисти ние имаме. Още началото на 2020 го каза Мънгъров това.
57
1
 
22
 
! Отговори
Каде е кунчев преди 2 години
Искам кунчев да ни разкаже колко леко прекара ковид след ваксинация
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65 ...още има хора с напреднало психично заболяване, които не са разбрали че 98% от хората въобще, а 99.5% от хората под 60 години карат вируса леко и незабележимо. А сега с умрикон варианта - още по-малко са в каквато и да е опасност. Ако си спомняш едно време когато още имаше ГРИП? Е това е по-леко от грип. Не ти трябва ваксина, трябва ти лечение за психоза.